Cor Kamphuis

Cor Kamphuis

De Regelateur en Reisverslagen schrijver en Chauffeur

De Regelateur en Reisverslagen schrijver en Chauffeur:

 

Hallo ik ben Cor.

 

Reizen is mijn grootste hobby, en gelukkig ben ik niet de enige zodat we al decennia lang met elkaar op vele avonturen zijn gegaan. Naast al het genieten van culturen, de zon, de pret, lekker eten en drinken, contacten met andere mensen,  van elkaar en met elkaar heb ik er ook wat taakjes bij binnen ons clubje.

 

Ik heb de eer de regelateur, chauffeur en reisverslagen schrijver te mogen zijn.

 

Nou was het vroeger zo dat als er zo’n situatie was van ……en nu? Ik meteen aan het regelen ging. En dat met groot plezier. Tegenwoordig gaan de dames zich ook steeds meer bemoeien met het regelen, en dat is eigenlijk best wel leuk. Dit komt vooral omdat we sinds de vakantie naar Jordanië onze vakantie van begin tot einde helemaal zelf regelen. We hebben daarbij ook geen reisbureau meer voor nodig. Ik kan wel zeggen….een hoop werk maar zooooo vreselijk leuk om te doen met elkaar.  Voordeel is ook dat je al heel veel van het land weet voordat je ook maar een voet om vreemde bodem hebt gezet.

 

Chauffeuren zijn de dames niet zo van maar omdat ik het heerlijk en ook gezond spannend vind om in het buitenland te rijden is dat geen enkel probleem. Uiteraard word ik onder het rijden volledig ondersteund door de meiden. Vooral in landen waar veel gaten in de weg zitten 😉

 

Ook het schrijven van de reisverslagen, wat we zijn gaan doen vanaf 2007 (Italië),  blijft leuk. Hoewel ik mij er af en toe wel toe moet aanzetten hoor. Soms moet ik me dan even terugtrekken anders word het niets. Nu is het echt niet zo dat alles wat op onze site geschreven staan uit mijn koker is gekomen hoor. Na elk stuk geschreven te hebben volgt er een voorleesmomentje waarbij vaak de nodige commentaren (haha of een soort van censuur)  en nuttige aanvullingen volgen die ons verhaal dan weer compleet maken.

 

Al met al genieten we met volle teugen van onze avonturen en ik hoop ook dat als jullie met ons mee lezen jullie er ook van zullen genieten

 

Karin Siewers

Karin Siewers

De opper reisleidster en Ontbijt regelateur

De opper reisleidster (karin karin) en Ontbijt regelateur:

 

En ja hoor, mijn digitale pen is eindelijk zover om ook een stukje te schrijven. Wat van de wereld zien en mooie plekken ontdekken, maar ook andere culturen beleven en contact leggen met anderen in hun leefomgeving is en blijft bijzonder. Na jarenlang al met elkaar op vakantie te gaan,  hebben we zo al menig mooie plekjes en mensen mogen ervaren en ontmoeten.  De kinderen gaan al jaren niet meer mee maar ook met hen hebben we prachtige avonturen beleefd op diverse plekken.

 

De laatste jaren maken we wat verdere reizen, meestal met het vliegtuig, en in het land zelf met een huurauto. Het rondreizen blijft in ons bloed zitten, en ja dan bedenk je van te voren wat je zoal wilt zien van een land. Vroeger stippelde de mannen van te voren een globale route uit, maar ja…eenmaal onderweg gooide ik als opper-reisleider de route vaak om. Je bent natuurlijk niet voor niets opper- reisleider. Nu ben ik van nature flexibel en houd ik waarschijnlijk niet zo van vastgestelde routes ha, ha. Mijn maatje reisleider (Ellen) is ook niet vies van andere ideeën en komt dan ook weer helemaal in haar element. Zo hebben we al menig mooi plekje gezien of spannende routes gehad met onverharde wegen die ineens steil omhoog gingen of een route die ineens stopt.

 

De laatste jaren plannen we vanuit onze prachtige locatie in Oudorp een paar dagdelen en onder het genot van, ja je raad het al…een wijntje en lekkere hapjes duiken we het internet op en regelen we onze reis geheel zelf. Het leuke hiervan is al de voorpret, het land uitkiezen, de contacten leggen (daar hebben we onze regelateur en mijn maatje Cor natuurlijk voor) en de reis naar ons eigen idee in te kunnen vullen. Nu denken jullie waarschijnlijk dat dat zo maar klaar is, nou nee hoor dit is vaak een proces van weken met weer omgooien en bijstellen natuurlijk (waar blijft anders mijn rol als opper reisleidster).

 

Eenmaal in het betreffende land ben ik er ook niet vies van om alsnog af en toe wat bij te stellen hoor, dat zit gewoon in het bloed zullen we maar zeggen. Als ontbijtregelateur heb ik het meestal niet zo druk. Er is altijd wel een leuk gezellig eettentje in de buurt,  alhoewel ik het de laatste jaren wel iets drukker heb met de ontbijtjes regelen omdat we soms op plekjes zitten bij de locals en ja dan is handen en voeten werk en het boekje “Wat en Hoe”  zo fijn. Maar tot nu toe hebben we altijd nog een heerlijk ontbijtje gehad hoor.

Wat ook nog een hele serieuze taak is die mij is toebedeeld is het voorproeven van de wijn.  Als we ergens zijn en een wijntje bestellen wordt er steevast naar mij gewezen. En waar dat hem nu in zit? Geen flauw idee….Ik neem de taak voorlopig maar gewoon op me….Naar hoor.

Ellen Hollenberg

Ellen Hollenberg

Hoofd Pot en assistent reisleidster

Hoofd Pot en assistent reisleidster:

 

Ieder zijn eigen taak dat is wel zo duidelijk. Mijn taak is al jaaaaaaaren Hoofdpot…… en mijn voornaamste taak is de centjes in de gaten houden. Tegenwoordig betekent dit…… Is er voldoende om te genieten van de o zo verdiende vakantie. En….dat gaat nog steeds naar tevredenheid van mijn medereizigers, want ik heb de pot nog steeds niet hoeven in te leveren. Gelukkig maar want met centjes omgaan kan ik wel. Hoewel ik tegenwoordig wel eens de opmerking krijg:

 

“is de POT nu ALWEER leeg”…of wordt ik voor verkwister uitgemaakt. 🙂 Gelukkig geven ze die centjes zelf ook weg voor al die leuke en lekkere dingen.

 

Pin apparaten in het buitenland zijn soms ook een dingetje maar tot nu toe is het mij, samen met mijn medereizigers altijd gelukt de al oude vakantie portemonnee gevuld te houden. Maar goed op vakantie gaan met een Hoofpot is ook makkelijk zo bij het afrekenen. Alles staat op 1 rekening.

 

Tevens ondersteun ik, als assistent reisleider, de reisleidster. Wat moet je anders doen in je vakantie? Tijd over zou je zeggen ……. nou niets is minder waar. Genieten, genieten en genieten. De voorbereidingen zijn heel erg belangrijk. Maar soms maakt mijn maatje de opper reisleider toch een zij stapje om optimaal te genieten, en ik doe daar dan graag in mee.

 

Hoe beter wij met elkaar, thuis samen met de regulateur, het regelwerk hebben gedaan hoe minder ik als Hoofdpot in actie hoef te komen. Lekker makkelijk…….

_________________________________________________________________________