Juni 2016 Oudemirnum en Alkmaarse 4 daagse

10-6-2016 Vrijdag.

Het oude plan was dat we dit weekend naar Annie en Frans zouden gaan. Zij hebben in Oudemirdum een stacaravan. Maar omdat er bij Annie en Frans wat tussen kwam hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van hun aanbod omevengoed een weekendje op de camping de wigwam te gaan logeren.

We vertrokken wat later dan gepland omdat Ellen nog met haar moeder naar de hoorapparaten winkel moest en dat wat langer duurde. Rond half 5 was het dan zover en konden we vertrekken. Na een paar kleine files rond Alkmaar en de altijd openstaande brug bij de afsluitdijk ging de reis vlotjes. Wel heel gezellig hoor. Karin maakte van de gelegenheid gebruik haar schoonheidsslaapje te doen en Ellen zat te puberen met haar telefoon achterin.

Eenmaal op de camping aangekomen hebben we snel de bedjes klaar gemaakt en de caravan open gezet, om vervolgens snel van het zonnetje te gaan genieten op de veranda. Nou dat was genieten met een glaasje erg lekkere rosé uit het pakket. Omdat de maagjes ook nog wat wilden ben ik naar de camping snackbar gelopen, die toen we aankwamen open was. Helaas na 8 uur is dat ding dus dicht. Daar ging ons plan om een overheerlijk broodje kroket te verorberen. Omdat de trek naar een broodje kroket zo groot was ben ik na een snackbar te
hebben gegoogeld naar Oudemirdum gereden. De route planner bracht mij keurig naar het adres maar ik kwam uit bij een fietsten zaak. De snackbar was er niet meer dus. En een broodje Koga miata is niet lekker, dus daarom maar onverrichter zaken terug gekeerd.  Maar wij laten ons niet voor 1 gat vangen natuurlijk en met de door ons meegebrachte lekkernijen hebben we nog heerlijk zitten smullen in het zonnetje. Bij het open draaien van de gasfles vond ik deze wel erg licht aanvoelen dus dat zou spannend gaan worden. Natuurlijk mag  en rondje camping dan niet ontbreken en al helemaal de speeltuin niet natuurlijk. Na diverse glij partijen en wat foto’s en filmpjes te hebben gemaakt met de nieuw aangeschafte selfiestick zijn we weer
campingwaards gegaan onderwijl geteisterd door het deuntje van “Rang is alleen”  wat zomaar op plopte. Dat is zo’n wijsje wat je niet kwijt raakt. We hebben de rest van de avond tot tegen twaalf uur nog heerlijk buiten gezeten met een wijntje en zijn daarna heerlijk
rozig de slaapkamertjes ingedoken.

11-6-2016 Zaterdag

De volgende ochtend waren we alleen weer vroeg uit de veren. Na een lekker ontbijtje buiten. Was het plan dat we allemaal gingen douchen.
Nou Ellen en ik lukte nog wel maar aan de brul van Karin te horen was de gasfles net leeg toen ze haar haren aan het wassen was. Na wat app verkeer tussen Annie en mij kwamen we er achter dat we een gasfles bij de beheerder konden halen.  Hij beloofde mij dat hij er zo aan zou komen met een volle fles. Na enige tijd wachten zijn we maar aan ons wandelavontuur begonnen. Die gasfles zou wel gebracht worden. Ellen had van te voren een route uitgezocht van 15 km die startte vanuit Oudemirdum. Laat die route nou ook beginnen bij de fietsenzaak. Het was even wennen aan de route beschrijving waardoor we in het begin een stukje gemist hebben maar al speurend
kwamen de meisjes weer op het juiste spoor. De wandeling in die omgeving is erg mooi. Alleen het stukje langs de dijk viel wat tegen omdat er ook veel motoren verkeer was. Ons broodje kroket hebben we nog wel kunnen scoren onderweg. De route eindigde ook weer in Oudemirdum en net toen we besloten om BBQ spullen in
te gaan slaan kwamen we er achter dat de supermarkt die op 300 meter verwijderd was over 3 minuten dicht zou gaan. Dan maar een terrasje bij Bistro de Brink  in het zonnetje opgezocht om wat te drinken. Dat drinken werd even later ook eten. Op een gegeven moment kwam er een koetjes voorbij waarop het grapje gemaakt werd dat ze hier aan koetsje sielen doen. Waarop Karin heel droog opmerkte pakken ze die dan in dan? Zij dacht dat het koetsje sealen was namelijk, wat een lachsalvo tot gevolg had. Na het eten zijn
we terug gewandeld naar de camping waar we nog 3 potjes gekeezd hebben (stand Karin 2, Cor 1 en Ellen 0). Het was nog best lekker buiten en het resultaat was dat we pas om omstreeks half 3 onze bedjes ingerold zijn.

12-6-2016 Zondag

Lekker uitgeslapen en wederom een heerlijk ontbijt buiten. Nu wel met gekookte eieren omdat de beheerder gisteravond na nog een keer
vragen de gasfles kwam brengen en aansluiten. Ook de douche was weer warm en Karin nam daarbij geen risico’s en ging als eerste. Het plan is om naar Pingjum te gaan waar volgens Ilona een distilleerderij is waar ze heel lekkere Limoncello maken. Maar omdat we nog tijd over hebben en nog lang willen genieten is het plan opgevat eerst Bolsward aan te doen. Na de caravan te hebben opgeruimd zijn we vroeg in de middag vertrokken. Bolsward is een leuk klein stadje waar wat door het oude centrum hebben geflantaneerd. Het was er wel rustig en er waren maar 2 winkels open. Een Kruidvat. Die gewoon overgeslagen werd. En een kledingzaakje. Die door de meisjes meteen bestormd werd. Ik ben maar alvast op een terrasje gaan zitten en na enige tijd de meisjes weer verwelkomd te hebben die er uiterst gelukkig uitzagen omdat ze weer even lekker aan de kleding hadden
kunnen zitten. Er was niets geoogst deze keer omdat het een zaak was waar ze de hoofdprijs vroegen volgens hun. Inmiddels was het gaan regenen en zijn we weer terug gelopen naar de auto om de weg te vervolgens naar Pingjum. Eenmaal daar aangekomen liepen we eerst bijna een pizzeria binnen, om er vervolgens achter te komen dat “de Hollandse kus” zoals de distilleerderij heet er naast zat. Helaas alles was potdicht, en bleek dat de openingstijden die we op internet hadden gelezen alleen op afspraak waren. Boven de bel hing wel een bordje dat je voor verkoop aan kon bellen of opbellen. Aanbellen hielp
niet dus pakte Karin haar telefoon, en tot Ellen en mijn verbazing volgde er een langdurig gesprek met Judith, de eigenaresse. Resultaat van het bellen (diverse keren omdat we de weg nog moesten vragen) was dat we 10 minuten daarna in de auto zaten richting Meppel waar ze op een markt stonden met hun likeuren. Een uurtje later waren we op de feest markt van Meppel en na enig zoek werk hebben we de kraam gevonden. Judith was helemaal in haar nopjes en vond het maar wat stoer dat toch nog gekomen waren. Na enige tijd met haar gepraat te hebben en de nodige likeurtjes te hebben geproefd zijn we naar een terrasje wat verderop gegaan. Toen we eenmaal zaten
bedachten we ineens dat we vergeten waren foto’s te maken voor de blog. Ik ben maar even terug gegaan en was net op tijd omdat ze aan het inpakken waren. Het plan werd gemaakt om ergens in Noord Holland te gaan eten. Uiteindelijk werd dat Hoorn. De meisjes hadden daar een Surinaams restaurant gegoogeld waar we heerlijk hebben genoten van een frommel menu. Moe maar zeer voldaan van wederom een zeer gezellige korte vakantie zijn we naar huis gegaan want de volgende dag moest er weer gewoon gewerkt worden.

Dinsdag 14-6-16

Na ons werk (Ellen niet) hebben we eind van de middag de kaarten opgehaald op het waagplein. Kevin die ook van de partij is was er ook bij Erg gezellig weer waarbij Michelle, Gaby en Mar Bobeldijk ook nog gezellig aanschoven. Na wat drankjes en dansjes op het plein thuis nog wat gedronken.

 Donderdagavond 16-6-16

Traditioneel de korte vakantie ingeluid.

 Vrijdag 17-6-16

Eindelijk was het dan zover. Kevin reed in de stromende regen vanuit Slootdorp naar Oudorp om vervolgens er achter te komen dat het hier wel lekker weer was. Ilona had besloten vandaag ook zwart mee te lopen en ging de hele dag als IB.O door het leven. Kevin en ik liepen de 15 Km en de meisjes de 20. Onderweg hadden wij de nodige aanspraak. Er was zelfs een dame die haar relatieproblemen met mij probeerde te bespreken maar daar ben ik maar gauw van weggelopen. De meisjes hebben het gehad over Pappies in de sloot ipv van Pulletjes en al lopend werd de discussie gevoerd of een viaduct nu over de weg  ging of dat de weg nou onder het viaduct doorgaat. Boeiend hoor ;-). Terwijl de meisjes nog bij de Abdij van Egmond in het gras lagen wij in het gras bij het witte kerkje met een biertje op ze te wachten. Eenmaal weer herenigd zijn we na enkel drankjes onze weg gezamenlijk vervolgd naar de finish waar we nog fris en fruitig aan kwamen.

Op het zonnigste plekje op het Waagplein (die houden we geheim) hebben we nog wat gedronken en voegde Marco zich ook bij ons. Vervolgens zijn we lekker gaan eten bij Bali en hebben de avond met een kopje koffie afgesloten thuis.

 Zaterdag 18-6-16

De laatste dag. Kevin en ik hebben besloten ook de twintig te gaan lopen. En dat ging prima. Het weer was een beetje druilerig met een bleek zonnetje maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een koffie bij de Dirk Duyvel en een broodje kroket met een rosé bij de Bonte Koe ging de weg naar Alkmaar waar we feestelijk met muziek en een drumband werden ingehaald. Uiteraard ontbrak het wat regenachtig feest op het Waagplein niet en werd er ondanks de kilometers nog driftig gehost en gedanst.

We hebben de heerlijke wandeldagen afgesloten met een zalige tapas bij de Griek. Marco en Ilona gaan na vanavond een ander avontuur tegemoet. Zij gaan lekker 5 dagen naar Praag.

 

Doorzoek de website

Contact


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 COELKA Vakantie blog

Thema door Anders Norén