Mei 2016

Mei 2016

4 mei 2016

Het begon allemaal op woensdag eind van de middag. Mooi weer en zittend in de tuin werden we opgeschrikt door het beroemde plingetje van Waths app. Ellen kwam daar met het oneerbare voorstel de korte vakantie te gaan inluiden bij ons aan de stam tich (houten bank) . Voor wijn en knabbels zou gezorgd worden. Uiteraard hebben wij een dergelijk voorstel direct aangenomen. We hebben heerlijk in de zon gezeten en na het eten hebben we het zitten aan de stam tisch ook maar weer voortgezet. Maar nu met parasol en terrasverwarming aan. Al genietend van het weer en elkaar kwam ook het idee om zaterdag naar Amsterdam te gaan  omdat we vrijkaartjes hadden gekregen voor Amsterdam kookt in…je raad het al ….Amsterdam. Omdat voor morgen weer veel feestelijkheden op het programma stond hebben we het niet al te laat gemaakt.

5 mei 2016

Het programma van vandaag is een feestelijke. Nadat we allemaal redelijk vroeg ons bed uitgekomen waren omdat het zonnetje al vroeg de slaapkamers in scheen zijn we na wat klusjes in en om het huis gedaan te hebben om een uurtje of 2 naar de Hout gefietst waar het bevrijding popfestival zou beginnen. We hadden graag de band Skotwal nog mee willen maken maar Ellen las om 12:45 in het programma dat ze om 12:30 zouden beginnen…te laat dus. Na wat zoeken naar een plekje om ons picknick kleed te draperen zijn we neergestreken op een klein plekje naast een dame die uitgebreid in een stoeltje zat. Het kleedje lag net en al het lekker wat we hadden meegenomen was uitgestald toen Coen en Ester (van de brandweer) ons tegen het lijf liepen. Ze kwamen gezellig bij ons staan. Aangezien Coen een zeer luide stem heeft en de dame in het stoeltje dat niet leuk bleek te vinden hadden we zomaar ineens een groter plekje omdat de dame wat dichter naar het podium ging waar ze wel de band kon horen blijkbaar. De sfeer in het park was geweldig en we hebben in een stralende zon heerlijk genoten van allerlei lekkers. muziek en gesprekken met allemaal mensen. Rond vijf uur zijn we weggegaan omdat we een BBQ hadden bij Marco en Ilona. Zij hadden in onze vakantie een feestje gegeven waar wij dus niet bij konden zijn, net als Kevin en Renske. In plaats daarvan hadden ze dus een BBQ op het balkon geregeld voor ons. De club “levensgenieters” was dus weer compleet voor de balkon sessie. We hebben een zeer gezellige en lekkere BBQ meegemaakt met z’n allen. Ilona had zelfs glaasjes gemaakt van bevroren water (ijs dus) waar likeurtjes in geschonken konden worden. Erg leuk maar door het warme weer smolten deze wel erg snel. Maar dat maakte niet uit. De likeurtjes waren evengoed wel lekker hoor.

Tevreden zijn we weer huiswaarts gekeerd.

6 mei 2016

Het originele plan was om rond 5 uur bij Agnes en Nico te gaan BBQen in Almere. Maar omdat we nog steeds in een feeststemming waren hebben we besloten om vroeg weg te gaan en het nieuwe (ten minste voor ons nieuw) winkelcentrum van Almere te gaan bewonderen. Karin en ik hebben jaren in Almere gewoond en Ellen was ook erg nieuwsgierig omdat ze het oude winkelcentrum ook nog gekend heeft.

Voordat we het centrum in zijn gegaan zijn we eerst naar de Brouwmarkt gegaan om te kijken of ze daar destilleer ketels verkochten en een wijnpakket te kopen. Ons zelf wijn maak experiment met echte druiven was namelijk mislukt. Nou ketels verkochten ze niet en zo’n wijnpakket was onze eer te na dus zijn we maar na twee boekjes te hebben gekocht verder gereisd naar het winkelcentrum. Het nieuwe winkelcentrum van Almere bevat heel veel kledingzaken en binnen de kortste hadden we er al een groot deel gehad.  Het begon bij de Mango. Je blijft je dan verbazen wat de koophormonen bij de meisjes teweeg breng. Alle even bekijken, aanraken, nog een bekijken, weer terug gaan ….twijfel….twijfel en vervolgens weer door. Heerlijk om eventjes naar te kijken. Haha.

Gelukkig bevat het nieuwe winkelcentrum ook een plein met terrasjes waar we heerlijk in het zonnetje konden lunchen en de meisjes alweer plannen zaten te maken welke winkel er nu aan de beurt was. Even voor vijf uur was het gedaan met de pret. We werden verwacht bij Agnes en Nico die met een borrel en borrelhapje klaar zaten in de tuin. We zijn bij hun omdat we beloofd hebben dat we voor hun de catering gaan verzorgen op hun feest in Juni. Dat gaat een grote uitdaging worden omdat er zo’n 50 gasten gaan komen die allemaal gek zijn op onze heerlijke hapjes die we gaan maken. De avond hebben we lekker buiten doorgebracht met hapjes, drankjes, lekker BBQ en plannen maken voor Juni. Agnes had nog een leukigheidje voor ons in petto. Ze heeft schaaltjes in Italië gekregen waar je kleine pannenkoekjes op een hele speciale manier mee moet maken door eerst de schaaltjes in het vuur te plaatsen. Dit heet Panigaccio . We zijn benieuwd! In de nacht zijn we weer huiswaarts gegaan  via de dijk omdat ze op de A1 een grote brug aan het plaatsen waren.

7 mei

Ellen en ik zijn in de ochtend nog even naar de stad gefietst om spulletjes te halen voor de Pannigaccio sessie van zondag. De groente kraam had heerlijke verse knofloken en bij de Sultan lekker vlees en groente dat gaat vast goed komen zondag.

Eind van de ochtend zijn we met de trein naar Amsterdam afgereisd. Bij het Olympisch stadion was een evenement Ämsterdam kookt. Volgens Michelle en Tom erg gezellig. En dat was het ook. Er waren kleine terrasjes, heel veel kleine eettentjes en een podium waar bands optraden. Het was stralend weer en daarom waarschijnlijk niet zo druk. Na wat uurtjes daar te hebben rondgehangen kwamen we op het besluit om naar het centrum te gaan. In de bus besloten we dat het Museumplein onze halte zou worden. Eenmaal uitgestapt troffen een plein aan vol met mensen die heerlijk in het zonnetje zaten. Dat leek ons ook wel wat en omdat we aan de linkerzijde een AH zagen hebben we lekkere Picknick spulletjes gekocht waar we heerlijk van genoten hebben op het gras in bij een ondergaand zonnetje. Voor, of is het nou achter het museum is er een vijver. En als wij water zien bij lekker weer zijn we gauw geneigd om een zogenaamde zwembad sessie te houden. Met andere woorden. De Havaiana’s uit en met de voetjes in het verfrissende water. Heerlijk en dat vonden vele met ons daar. Eenmaal uitgeluierd zijn we via een terrasje (we moesten allemaal eerst nog een plasje doen) naar het station gelopen waar we eerst nog even lekker van het Amsterdam sfeertje hebben genoten op volgende terrasje bij de oudebrugsteeg. De trein terug ging vlotjes en bracht ons weer naar het mooie Oudorp waar we na nog wat gedronken te hebben in de tuin we onze eigen bedjes hebben opgezocht.

8 mei

Het kan niet op. Nog steeds vrij. Leve de feest dagen. Vandaag wel even wat rustiger aan doen want morgen begint het werkzame leven weer. Om drie uur hebben we de rookoven  aangezet om straks de kip te gaan roken en de BBQ hebben we met hout opgestookt om de schoteltjes op te warmen. We zijn heel nieuwsgierig naar het resultaat. Toen BBQ eenmaal warm was begon de pret. Eerst de schoteltjes heet laten worden vervolgens deed de een even snel een borsteltje er over om de viezigheid er af te vegen en de ander deed er een laagje van te voren gemaakt deeg in het schoteltje. Dit heeft zich 8 keer herhaald waarbij je de schoteltjes elke keer op elkaar stapel. Nu is het de bedoeling dat na enige tijd je de schoteltje, als ze wat afgekoeld zijn weer van elkaar afhaalt en dat daar een soort pannenkoeken tussen vandaan komen. Nou bij ons niet. Het leken wel kooltjes en waren bijna niet van de schoteltjes af te schrapen. Dit ritueel hebben we nog enkele malen herhaald met minder schoteltjes, koudere schoteltjes, minder op elkaar gestapelde schoteltjes, fris geboende schoteltjes enz. Helaas het niet mocht baten. Ook Daan kwam nog zijn hulp aanbieden. Gelukkig hadden we zaterdag al een vooruitziende blik gehad en hebben we maar een pak Turkse pannenkoeken open gemaakt en hebben evengoed heerlijk zitten smullen van de gerookte kip met Gyros’s kruiden en zelfgemaakte Tzasiki saus. Ook een lekkere salade mocht natuurlijk niet ontbreken. Na het eten hebben we nog even lekker aangezeten aan de stammtich waar alles was begonnen aan het begin van deze overheerlijke super gezellige korte vakantie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 COELKA Vakantie blog

Thema door Anders Norén